Zelfmoord.nl
Hier mag je een bericht schrijven over iemand uit jouw naaste omgeving die in het verleden zelfmoord heeft gepleegd.


« vorige  |  27  |  28  |  29  |  30  |  pagina 31  |  32  |  33  |  34  |  35  |  volgende »
Min moeder!
Mijn moeder maakt een einde aan haar leven toen zij 59 jaar oud was. Ik was toen 21 jaar oud.
Mijn moeder had een zacht en zorgzaam karakter. Zij kon hierin niet op tegen mijn vader. Mijn vader kleineerder en was geregeld onverwachts aggressief. Hij kon omdraaien als een blad aan de boom. Mijn moeder wist dit en probeerde zoveel mogelijk te sturen in die situaties om ons als kinderen te beschermen.
Deze situatie liep steeds meer uit de hand. Mijn moeder was gevoelig voor depressie. Zij werd ook steeds meer met fases depressief. Mijn vader hield van haar, maar kon niet omgaan met zijn eigen buien. Hij kon ook niet mijn moeder hierin helpen. Eigenlijk was hij zelf onbedoeld eens stuk oorzaak.
Toen ik in de puberteit kwam raakte mijn moeder op de 2e helft van mijn puberteit steeds depressiever. Zij had het idee, dat zij mijn vader niet in de steek mocht laten en dat God scheiden niet toe stond. Dit maakte, dat zij ook niet ging scheiden. Zij was er toen al niet meer sterk genoeg voor ook. Het ging bergafwaarts.
Ik zelf ben door mijn opvoeding ook erg ziek geweest. Ik werd totaal niet begrepen. Mijn moeder zag dit ook. Ook hier kon zij niets aan doen. Ik denk, dat zij dit zich toen ook heel erg heeft aangetrokken. Zij zag zichzelf op het laatst als de schuldige. Wat totaal irreeel was. Ik knapte op en kreeg weer puf in het leven toen. Mijn moeder pleegde zelfmoord op een maandag om 7 over half 3. Zij ging voor een trein staan en overleed aan de verwondingen. Wel konden we haar goed opbaren gelukkig.
Mijn tante kwam het mij met mijn vader zeggen. Ik heb heel hard gegild. Verschrikkelijk was het!!
Van rond de begravenis weet ik niet veel meer. Ik heb het vast in een hoekje van mezelf verstopt. De belangrijkste dingen weet ik nog. Mijn verhaal.
Nu is de familie verdeeld. Ik ben alleen. Men zag mij in de familie altijd al als zondebok; dit terwijl het probleem bij mijn vader lag. Nu heb ik ook slecht contact met mijn zussen. Ik ben bezig gegaan met de verwerking van vroeger. Ik ben gevoelig. Ben blij, dat ik hier al ver mee ben. Mijn zussen lijken in mijn ogen niet te willen spitten in vroeger. Zij gaan om met mijn vader en met elkaar. Ik houd het contact nu op afstand. Het gaat niet. Ik kan niet anders nu. Met mijn vader heb ik geregeld wat contact. Er wordt over niets gepraat. OOk niet over mijn moeder. Het wordt verzwegen. Zelf praat ik wel over mijn moeder, maar dan met vriendinnen. Met mij gaat het nu best goed. Steeds beter.
Wel vind ik het verwerken van mijn moeder moeilijk. Het heeft veel rotgevolgen in mijn leven. Echt klote! Toch heb ik nu steeds meer moed. Ik ga voor verwerking en LEVEN. En dat gaat goed!

Mijn moeder was een lieve, gevoelige vrouw. Zij heeft niet anders gekund. Het lijkt wel of ze gewacht heeft tot wij als dochters volwasen waren. Zolang is ze doorgegaan voor ons.
Toch heb ik veel boosheid in me tegenover mijn moeder. Dit schijnt normaal te zijn. Ik voelde me hier eerst heel schuldig onder en ik praatte alleen maar vanuit mijn moeders situatie. Nu zie ik ook meer mijn situatie. Van hier uit kan ik nu wel boos zijn en andere gevoelens hebben. Toch blijft dat moeilijk. Ik wil wel gaan voelen, wat ik zelf voel. Dit is voor mij nl noodzakelijk om eruit te komen.
Ik heb heel veel van mijn moeder gehouden. Wij waren maatjes. Nu denk ik liefdevol aan haar terug. Dit met zeker af en toe die andere noodzakelijke ook eigen gevoelens.

Dag lieve, lieve mama!!! Je was mijn sterkte en steun in mijn jeugd. Ik houd van je!!
Ik geloof nu dat je bij God bent! Ik kan me daar niet veel bij voorstellen. Toch overleed je met een rustige blik op je gezicht. Ik ben daar blij om.
Ik geef je over aan God! In de zorg van Hem. Ik laat je los en neem je herinnering mee!!!!
Dag lieverd!!!

Alle liefs, je dochter Inge.

30-11-2008  |  Naam: Inge  |  Leeftijd: 33  |  Provincie: Utrecht
2 jaar
Vandaag is de dag dat je twee jaar weg bent uit ons leven. Die dag staat in mijn geheugen als de dag van gisteren.
De telefoon die ging en pa die vertelde dat je was overleden. Dat je mannetje je gevonden had en dat je er niet meer was.
We zijn allemaal nog erg verdrietig om je heen gaan maar we kunnen en moeten ook verder met ons leven.
De ene keer gaat dat beter als de andere keer. Je mannetje is zo sterk! Ik ben zo trots op hem. Dat ben ik ook op jou.
Ook pa en ma missen je. Je bent ook een tijd bij hun in huis geweest en ze missen je. Om wie je was en hoe je was.
Met elkaar zijn we best wel sterk.
Ieder verwerkt het op zijn eigen manier.
Mijn man geeft vandaag een orgelconcert om jou te blijven herinneren op een mooie manier. Zo blijft deze dag speciaal.

Lieverd ik denk aan je. Ik mis je.
Liefs Rianne

29-11-2008  |  Naam: rianne  |  Leeftijd: 33  |  Provincie: Zuid-Holland
lieve schoonzusje
het is nu bijna 1 jaar gelden en kan het nu pas schrijven. op 6decmber 2007 heeft mijn allerliefste schoonzus zelfmoord gepleegt. op het moment dat je de deur open doet en je ziet politie dan weet je het al. ik probeerde je de hele avond te bellen en te smsen maar je reagerden niet. we zijn nu bijna een jaar verder , het leven gaat door maar zo moeilijk. je zus huilt bijna nog elke dag om jou je lieve kater is bij ons voor altijd. jij hebt veel goed meegebracht je zus is eindelijk zwanger en uitgerekend op jou verjaardag. dankje voor dit mooie geschenk.elke dag denk ik aan jou aan je lach en je grapjes. rust zacht we missen je.
kon ik je nog maar helpen.

groeten van je schoonbroer.
rust zacht

28-11-2008  |  Naam: m  |  Leeftijd: 26  |  Provincie: Noord-Brabant
Bijna twee jaar geleden
Lief schoonzusje,

Zaterdag is het 2 jaar geleden dat jij uit ons leven ging. We missen je allemaal erg!
Ik heb afgelopen week mijn trouwvideo gekeken omdat daar beelden van jou op staan en dan ben je toch weer even bij ons.
Je leek toen gelukkig maar hadden we maar geweten wat er in je koppie om ging.

Inmiddels heeft je mannetje ook een berichtje voor je geschreven en dat vind ik heel mooi. Dat is goed voor zijn verwerking! Ik hou hem in de gaten voor je maar eerlijk waar het is een man om trots op te zijn. Zo sterk dat die is. Hij zorgt voor zijn vrouw en kind en dat gaat hem goed af.

Gelukkig heeft hij een goede nieuwe schoonfamilie getroffen. Daar mogen we dankbaar voor zijn.
Lieverd, we missen je! En je hebt een plek in ons hart. We zullen je nooit vergeten!

Kus Rianne

24-11-2008  |  Naam: rianne  |  Leeftijd: 33  |  Provincie: Zuid-Holland
Verwachtingen
Het is 4 jaar geleden dat mijn buurjongen, hele goede vriend zelfmoord heeft gepleegd. Dat was zo pijnlijk voor iedereen die elkaar zo lang en goed kende in deze buurt. En niemand wist de reden. Mensen vertel je problemen aan je naasten of voor mijn part aan een wildvreemde die je misschien nooit tegen zal komen. Maar lucht je hart op!! Als je je problemen aan niemand vertelt, kan je ook geen hulp verwachten!!
Help jezelf maar OOK : VRAAG OM HULP!!

24-11-2008  |  Naam: Licht  |  Leeftijd: 21  |  Provincie: Zuid-Holland
Marcel
Het is nu 8 jaar geleden en de eerste keer dat ik me is verdiep in de verhalen van anderen over zelfmoord.
Mijn broer heeft op 22 jarige leeftijd zichzelf van het leven beroofd.
Ikzelf ben hem nu kwa leeftijd voorbij gegaan.
Heb er geen goed woord voorover voor de ellende die hij heeft achter gelaten.
nu 8 jaar verder heb ik er vrede mee en iedereen pakt zn leven weer op.

Marcel het gaat je goed jongen

23-11-2008  |  Naam: Micheal  |  Leeftijd: 27  |  Provincie: Overijssel
Voor Bianca
Lieve Bianca, ik leef met je mee. Hoop dat je er een plekje voor hebt.

So take a good look at my face
You'll see my smile looks out of place
If you look closer, it's easy to trace
The tracks of my tears..

22-11-2008  |  Naam: FK  |  Leeftijd: 28  |  Provincie: Noord-Holland
voor de eerste keer
he meissie,

hier een berichtje van mij!!!
ik schijf hier een berichtje voor jou, voor de eerste keer. omdat ik vreselijk veel van je hield en nog steeds elke dag mis... het is voor mij nog steeds onduidelijk waarom je dit deed, weet dat ik je niks kwalijk neem maar wel je vreselijk mis en zo veel verdriet nog steeds heb over jou... en je fam heb. zie eigelijk niemand meer en hebben me allemaal vergeten. 1 is er nog over en daar kan ik goed mee overweg. je hebt er ondertussen veel nichtjes en neefjes bij gekregen... , maar weet verder niet wie dat zijn... sommige heb ik nog nooit gezien. verder gaat alles goed en heb een nieuw leven opgebouwd. heb ondertussen een pracht van een zoon hij is zo slim he en lief ben er echt trots op, en natuurlijk me vrouwtje die me steunt en altijd bij me blijft. het is zo jammer dat ik je nooit meer zie en je dingen kan laten zien, he wijffie ik ga verder, ik hoop vaker tegen je te kletsen zo ben je toch een klein beetje bij me...

heel veel liefs van jouw mannetje...

19-11-2008  |  Naam: je mannetje  |  Leeftijd: 23  |  Provincie: Zuid-Holland
Ver Weg Van Hier
olla k ben een meisje van 22 jr ...
3 weken geleden heeft mijn zusje van 19jr zich zelf van het leven beroofd...ze heeft zich letterlijk doodgesneden....toen ik dat zag ben ik me doodgeschrokken ook omdat ik wist dat ze der echt niet meer was...omdat wij met ze 7e waren thuis was zij de jongste van ons allemaal en mijn enigste zusje ...
3 weken geleden op woensdag om 12 uur in de middag heeft zich van haar leven beroofd omdat zij en ik samen woonde in rdam ...was ik de enigste die haar daar kon vinden ik kwam thuis van school liep nr haar kamer omdat ikmuziek hoorde..en daar lag ze dan dood op haar bed polsen door gesneden mes op de grond overal bloed ik ben toen neergevallen maar gelukkig was k niet alleen 3 van onze broers waren ook met mij meegekomen nr huis om wat te drinken enzo wat bij te praten met ze alle..
de oudste heeft toen meteen 112 gebeld...
ik ben bij haar gaan liggen heb haar vast gehouden wou der niet meer los laten ik kon het ook niet heb niet gehuild omdat ze vaak zij tegen mij als der ooit wat met mij gebeurt huil aub niet maar lach omdat ik der tog altijd om jullie heen zal zijn ookal willen jullie dat niet k ben der tog .
ze was zo koud ...ze kon niet meer gered worden ze was al dood...toen de ambulancebroeders kwamen werdt ze meteen meegenomen...we gingen alleemaal mee nr het ziekenhuis...maar voordat ik wegging vond ik een briefje van haar op mijn bureau..
lieve Merolina zeg tegen iedereen dat ik van ze houdt..maar nu moet ik echt gaan het spijt me voor alles ..ik kan het niet meer..liefst E.

ik ben toen letterlijk ingestort gelukkig kon me broertje me nog opvangen..
het is heel moielijk voor mij om hierover te praten ik heb het gevoel dat ik mensen van me af duw net als Ed beetje bij beetje ookal heb ik het zelf niet in de gaten het gebeurt tog het moielijkste was het aan onze ouders te vertellen geloof me dat ging egt niet van harten het deed zoveel pijn dat ik het haast niet meer aan kon.
laten we zeggen het waren paar hele zwaren en moeilijke dagen voor ons ze heeft een hele mooie begravenis gehad al haar vrienden waren der en der vriend al onze familie klasgenoten en teamgenoten van boksen half rdam eigenlijk...niemand kon het geloven dat het echt gebeurt was n dat ze der niet meer was ..
mehn ik mis haar zo over paar dagen wordt ze 20 maar die zullen we nooit met haar kunnen vieren omdat ze der niet is maar we zullen zoweizo aan haar denken elke dag in dag uit....
nooit gedacht dat ons dit ook zou overkomen maar zo te zien is dat wel gebeurt....ik schaam me soms zo dat ik het nooit aan der gemerkt heb...op haar muur stond als mijn glimlach geen schijn was dan zou ik nu hier niet staan.
nooit begreep ik het maar nu wel...ze deed alsof ze gelukkig was niemand zag het aankomen ....zelf haar vriend niet ze waren gelukkig egt gelukkig zei die hij vertelde wel dat ze vaak down was maar dat ze wel gelukkig was dat zei zij ook vaak tegen hem....
het is nu bijna 4 weken geleden dat ze der niet meer is dat ze dat heeft gedaan nooit zullen we haar vergeten elke dag is een nieuwe dag vol pijn...mijn ouders zijn gebroken vooral me moeder haar jongste kind in weg gelopen uit haar leven en dat doet als moeder zijnde heel veel pijn.ze houdt zich goed maar soms zien we haar huilen en zien we dat ze der aan kapot gaat maar we kunnen haar alleen troosten en steunen meer kunnen we niet echt meer doen we gaan haar nooit vergeten uit het oog maar never nooit uit het hart...Ik Mis Je Klein Zusje We zullen je nooit vergeten vooral jou lach zal ons altijd bij staan...

Aan alle meiden die dit ook van plan zijn geloof me dit is niet de oplossing voor je problemen je familie gaat der aan kapot praat der over voor je de beslissing neemt die je leven en die van andere enorm verandert..

Rust zacht lief zusje

14-11-2008  |  Naam: merolina  |  Leeftijd: 22  |  Provincie: Zuid-Holland
ik mis je
lieve sanne

het is nou bijna twee jaar geleden dat jij een eind aan je leven maakte ik blijf nog steed aan je denken vooral als ik zelf de neiging heb om mezelf iets aan te doen maar ook omdat de datum waarop jij je van het leven hebt beroofd dichter bij komt moet ik aan je denken ik heb vanmorgen nog je bidprentje gelezen en wat ik allemaal over jou op geschreven heb en toch doet het weer pijn dat je besft dat je er niet meer bent

09-11-2008  |  Naam: brigitte  |  Leeftijd: 38  |  Provincie: Gelderland
« vorige  |  27  |  28  |  29  |  30  |  pagina 31  |  32  |  33  |  34  |  35  |  volgende »